2021-11-26 819 瀏覽
一入去明明有其他枱無客放甘多野係椅上既枱可以搭,職員係要安排我坐係一個左右都有好多野放左係我搭枱既位度,我建議坐另一張佢又唔制,結果要左右兩枱客都搬開d野。坐低後職員就企係附近想等幫我落單,我見佢仲企係度但我又未揀好就諗住同佢講轉頭先叫佢,點知佢姨姨唵唵話我甘耐都未落得單。好,落左單我張枱另外既人就已經起身埋單走,突然問我幾個人,我話一人,佢就叫我調第二張枱要比呢張枱另外4人既客。好,甘就調左我一開頭建議既圓枱位。甘我就叫左碗豬軟骨手工拉麵(加酸辣)。豬軟骨煮到應該叫豬硬骨,湯無味,得酸菜既味,完全無所謂既豬骨濃湯味,叫中辣但係一丁點辣味都無。凍奶茶尚可入口。其間有個客打電話來話可能跌左介子係店內,問職員可否幫手搵下有無,佢話好忙唔得閒叫佢自己來搵。但係其實已經無乜客,收線後個職員話:可以禁陣電話啦。
甘我就叫左碗豬軟骨手工拉麵(加酸辣)。
2021-11-26