2013-02-12 96 瀏覽
今日同女朋友食飯, 諗住試新野, 就去左<龍蝦燒>食,佢以$38 o既龍蝦作招來, 都幾吸引, 諗住同女朋友一人一隻吃番餐海鮮餐,我地等左一陣位, 入坐後想叫2隻 $38 o既龍蝦, 點知佢地話賣晒, 而且只可以叫一隻,咁就唯有叫$68 龍蝦一隻, 同其他野食其實我叫完野食都唔記得自己叫左D 咩, 女朋友話今餐我話事所以都冇問我叫左D咩等左好耐, 黎左蒜容包, 牛油金菇, 牛舌等等, 份量好少, 味道十分之普通, 又偏貴, 實在唔值呢個價錢佢黎左幾樣野之後黎左碟雞翼, 女朋友就食左, 我都冇為意都有食龍蝦都好細隻又無肉, 只係食到蒜茸, 食唔到龍蝦味.點知隔左好耐之後有個 waiter 黎同我地講: "通知番你地, 你地食左隔離o既枱2份雞翼喎!仲要食晒2份!"o下? 咩叫食左隔離o既? 佢地自己出錯上錯左食物, 但就用一副我地有錯o既口吻同我地講, 仲要態度唔好! 而且我唔知1份有幾多隻, 我點知我地食左2份?埋單時check單, 發現佢冇同我地講話會收番我地錢, 但就已經加左2份雞翼o既錢,而且佢地出錯令我地要俾多左錢, 一句唔好意思都冇!我唔介意俾雞翼o既錢, 但
今日同女朋友食飯, 諗住試新野, 就去左<龍蝦燒>食,

咁就唯有叫$68 龍蝦一隻, 同其他野食

龍蝦都好細隻又無肉, 只係食到蒜茸, 食唔到龍蝦味.

而且佢地出錯令我地要俾多左錢, 一句唔好意思都冇!

我唔介意俾雞翼o既錢, 但係佢地o既做法同態度令我同我女朋友都不愉快!
2013-01-26
15 分鐘 (堂食)
  • 沒有