2022-07-19 201 瀏覽
這是數月前的事情了。由於無意中又在openrice見到這食肆,鑑於之前的不快經歷,不得不吐為快。這位老闆娘態度很差很奇怪,明明由於小朋友肚餓想先點一個餐落咗單先,幾分鐘後想好其餘食物再落單,這恐怕也是香港食肆慣常做法。但這老闆娘竟然用半咸不淡的廣東話話,三個人不能只點一個餐,,,。。。我三個人一個餐都唔會夠食啦係伐?而且我直接講明因為未想好,但小朋友極其肚餓,所以先落一個單,一陣就會落埋其他餐,但佢都是堅持唔可以先落一個!而且態度奇差面色極其黑。無奈只好唔想咁多,求其點埋其他兩個餐。。三個餐都好難吃。。。(由於是幾個月前的事情,已經忘記具體吃了什麼,好似是豆腐海鮮湯飯?)深感中伏,不吐不快。
深感中伏,不吐不快。