2020-10-01 683 瀏覽
一心想黎試長洲名物,點知一肚氣。下午去到要等位,有位身形較肥男店員問我坐唔坐出面。我話可以,佢就開左張摺枱。我同女友岩岩坐低左,見有人走就想入番去坐,畢竟假期長洲街度好多人行黎行去。豈料男店員突然變臉,態度突轉地說: 唔坐出面,就話等陣啦!我呆了呆後,還是平和地講: 咁我幫你執番啦。他依然很不憤地講: 真係過份!我無奈地入去坐低後,低聲同女友講: 呢條友係咪痴架!有個身形略肥的女店員,可能聽到就立刻衝過來,收起枱上的餐牌,然後很不友善地連續講左兩次: 我地幫唔到你! 我地幫唔到你!!我地唯有離開。做甜品也好,食甜品也好,都係想人輕鬆開心!見到佢地咁計較同唔友善,唔係太明白佢地抱咩心態!唔能夠奢望改變佢地,只想留言俾同受此待遇既人分享下,俾左人生第一次喊面。無奈!
一心想黎試長洲名物,點知一肚氣。
2020-10-01
  • 未有機會,被趕走了