2020-11-22 692 瀏覽
話說今日去買午市外賣,十一點八行過,見佢開咗門就入去,老細招呼我搵阿姐幫我落單。叫咗兩個定食,阿姐話要等耐啲,我話無所謂你慢慢啦,跟住我喺近門口位坐低玩電話等外賣。到十二點零老細有事行開咗,個廚房師傅就開始鬧人,一開始佢就同阿姐講曬粗口咁鬧個老細未夠鐘就放個客入嚟(我望一望門口原來開十二點)湯又未煲好飯又未煮好咁,由於係開放式廚房間舖又唔大,我每一句都聽得清楚,阿姐聽佢鬧自己又鬧埋一份。而我一直都無催過佢,其實佢要慢慢整係無問題反正我預咗等。但佢就不斷咁鬧越鬧越大聲鬧埋我一份,真係唔知得罪佢啲乜。各位,哩條街隔離大把好嘢食,有串燒有日本野有便當有拉麵,間間態度都好好,得哩間當客人係狗,我就永世唔會再幫襯。

2020-11-22
30 分鐘 (外賣自取)
午餐