2018-12-07 1259 瀏覽
本身覺得呢間d點心都算唔錯,星期日帶埋外婆黎一齊飲茶,一行六人就排C位(6~8人),本身都知呢間旺又星期日所以都預左等。點知個叫號開頭陸續叫左幾個之後,等左成粒鐘都冇再郁過,覺得好奇怪,呢間野都好多中型枱同幾張大枱,點會咁耐冇流轉?後尾就開始留意,見住有d人同個知客打個招呼就入左去,冇叫號碼亦冇確認booking,極度懷疑係留位俾熟客。跟住見到佢執好張大枱冇叫號碼,佢就話俾人book左15位既,咁都無野。跟住問下佢係咪拼晒d枱俾人,佢就黑晒口面咁話呢到唔會拼,又話呢到等個幾鐘好正常,一臉唔耐煩咁。(其實酒樓拼枱好平常唔知點解佢要唔認,但拼到離晒譜成個鐘冇叫過6人枱明顯安排好有問題,仲要態度咁差)咁後尾見住有張12人大枱,擺到明咁大張枱都係用黎拼枱(d人兩三個咁逐d出黎埋單),咁同佢對質一開始仲口硬唔認數,但擺到明冇得抵賴先死死氣唔出聲後尾入到去仲精彩,隔離張12人大枱淨係坐左兩個人,聽到話係book左位,但個兩個人就咁坐係到睇報紙唔知幾耐,到我地食完晒野都只係黎多左一兩個人,前後起碼兩個鐘🤷🏻‍♂️熟客就係咁大?明明張枱可以好多時間俾其他客,搞到其他人等餐死,仲要中途d職員又帶多兩位熟客

🤷🏻‍♂️熟客就係咁大?明明張枱可以好多時間俾其他客,搞到其他人等餐死,仲要中途d職員又帶多兩位熟客同個兩個人搭枱🤷🏻‍♂️說好的大枱唔搭枱?熟客就可以攝入黎?

根本自打嘴巴,不過都費事再同佢地理論,嘥氣,行動最實際,唔會再幫襯,管理極差仲要態度惡劣
2018-12-02
90 分鐘 (堂食)