2018-11-06 1171 瀏覽
收工想買個飯盒返屋企填飽個肚就算,平平地睇落都0k,去同大媽叫飯,佢已經玩野 我"一個油雞飯呀吾該"。大媽"油鴨飯"。我"係油雞飯"大媽":油雞幾多個?"我"係一個油雞飯"我望住張寫住我個no.同個"由"字既紙黏喺飯盒入面,但我離遠見到阿哥好似切左D白切雞放入去。大媽叫我no.時,我再問一次,係咪油雞,大媽"係!"。我拎個飯行開人群,一打開,真係白切雞。我走反去見另一個阿姐企喺度,我"我叫油雞你地比左切雞我"。大媽一副不屑的樣子,好似係我有錯咁。阿哥撘咀"油雞要等喎"我"你地冇同我講喎"。吾洗半分鐘,個油雞飯已經比左我。我以為食omakase?你切咩我就要食??成排油雞排响度都吾切,借D意整個幾舊有骨冇肉既切雞,合埋個蓋就當人地吾知?我也是有消費吾係食免費午餐!永遠都冇下次
我"一個油雞飯呀吾該"。
大媽"油鴨飯"。
我"係油雞飯"
大媽":油雞幾多個?"
我"係一個油雞飯"

阿哥撘咀"油雞要等喎"
我"你地冇同我講喎"。
吾洗半分鐘,個油雞飯已經比左我。
我也是有消費吾係食免費午餐!
永遠都冇下次