2018-11-11
今日同老公帶兩個小朋友食天水圍新北江地下既餃子店,有位EE走來問我地食乜,仲叫我地唔好tick張點餐紙,就咁講食乜就得啦,正當我地睇緊點餐紙食咩好既時候(我大囡3歲半同我一齊睇),呢間點既老闆已經就出來拎走點餐紙,執好放番筷子盒底,之後再講一句,唔好比小朋友玩d點餐紙,跟住就走開左,我同個落單EE講,下,我仲睇緊有咩食,佢駛唔駛咁快執番好?EE都話佢老細係咁,叫我唔駛理,EE好心,隨手meet張佢既落單紙比我個女正當我囡安安靜靜係到畫點落單紙既時候,佢又走出來話我地唔好比d小朋友畫d紙,又話我地唔識教小朋友,攪到成地周圍紙(我小朋友根本冇整跌一張紙),只係本身地下有幾張落單紙,我地覺得好嬲,冇啦啦受佢氣,就話唔食要退番錢 (只係岩岩落單),但佢堅持話已落水冇得退!呢間食店根本就係唔歡迎有小朋友去佢間店食野,我兩個小朋友安安靜靜坐係到畫野都會比佢話唔識教小朋友我明白生意難做,但係連小朋友畫一張落單紙都抵受不到的話,我只可以祝佢生意興隆!