2020-05-03
今日姐姐休息無辦法底下只好幫襯屋企附近間Starbucks買杯咖啡外賣,我7:55到達見到自動門有開, 亦見到有客人已買好早餐凖備於場內食用,咁我走到cashier,當時有兩位女職員一位將食物上架,另一位於場外正打算走進counter, 我100%肯定佢地全部見到我,但無人理我,過咗兩分鐘其中一個終於走到cashier, 佢無同我打招呼只望住我等我order,我劈頭第一句問佢開幾點,佢停咗5秒左右答我八點,ok 我無再同佢糾纏落去(order 其間佢勁大力篤個touch screen, 應該估我會投訴超級冇禮貌), 叫咗咖啡後就係旁邊上網查開門時間,的確星期日係八點。重點:第一如果未開門又唔想做生意住點解唔掛個牌呢? 第二客人企喺cashier期間點解唔同客人講八點至開門呢? 第三落order時態度極度惡劣時現時待客之度嗎?結論,現時美心集團staff training可能就係咁嘅水準,做就三十六唔做又三十六🤣本人係Starbucks member 全部付款記錄都有係Apps 顯示,已經打咗電話留言同佢地跟進😡(不過都可能無人理😝)P.S. 之前都幫襯咗幾次,嚟間啲職員態度都唔好,而且
重點:
第一如果未開門又唔想做生意住點解唔掛個牌呢?
第二客人企喺cashier期間點解唔同客人講八點至開門呢?
第三落order時態度極度惡劣時現時待客之度嗎?
P.S. 之前都幫襯咗幾次,嚟間啲職員態度都唔好,而且洗手間污糟到去唔到😒 (但又得閒喺度傾偈仲係大大聲嗰隻,我指係之前嘅事🙁唔係今次)
會唔會再幫襯? 呢間分店絕對唔會😡