2019-02-25
今日係太子食Lunch,有間叫極上嘅日本餐廳。外表望落幾靚,但都無用,入面嘅員工(仲有一位啊叔應該係老闆)態度其差,將一切都變差。叫個魚生飯,本應快快手手嘅餐,等左超過半小時。魚生唔新鮮都算,Lunch 50蚊貨仔都唔期望太多,但等咁耐先上嘅魚生飯真係唔明佢個廚房搞乜。如果多人都算,但都係半滿多少少人,搞乜咁耐?一點入去,1:45先到齊。果杯餐飲仲誇張,1:55先到。我以為我係個別例子,點知前後幾張枱(重申,果陣得返4張枱有人)都無野飲。同啲員工講,仲話返啲客無落單。同佢講轉外賣杯,等我地拎走(Lunch時間完啦大佬),佢竟然話無杯。一開始見佢外賣俾人果啲餐,唔通果啲杯係幻覺?唔新鮮嘅魚生,配普通嘅飯,只能得出低分嘅食評。加埋態度其差嘅員工,劣評,咁嘅服務收加一,真係無野好講。食餐飯,成肚氣,唔值。大家小心。