2017-02-16 793 瀏覽
朋友話想打邊爐 所以想食間無計時餐廳。 我地一行7人,book 左晚上8點 一入到去 環境幾好 吾會好迫 有電視睇。之後開始落單,叫湯底 肥牛 菜 都係果堆大路野。 點知所有食物上曬 最遲係個湯底 請問點打邊爐呢? 食到10:25左右 諗住加食物啦 問個呀姐幾時last order. 呀姐話10:30. 嘩 大佬 你又吾早講 你早15分鐘前講都好 我地吾問你就吾講。 甘我地都趕住去叫order 啦 (諗住酒樓點會甘早收檔呀) 點知 戲肉黎啦, 10:28分叫野食 10分鐘左右上菜。我地係打邊爐 係生野拎去滾 係要時間。 之後有人黎收錢,我地明白 佢地要埋數。有位黑面呀姐11點就熄我地面前部電視,成個場其他電視無客人睇吾去熄,係熄我地面前果部! 分明趕客。 隔多30分鐘,熄埋冷氣,同我地頭上既燈 ! 超過分 熄曬燈 我地點知d食物熟未? 火都著埋 同佢地職員理論,職員話吾小心熄左燈。哈 邊有甘多吾小心,又會甘岩既? 食物係好食 , 個態度真係吾得囉 。 職員趕收工 就同客人商量last order 而吾係收左錢就趕客走!
朋友話想打邊爐 所以想食間無計時餐廳。