2021-07-01 222 瀏覽
由中學開始食呢間甜品店(九龍城店)己經十幾年,每星期都去幾次,有時九龍城店,有時黃大仙店,今晚如常大約7pm去到黃大仙店,當時店內只有一枱客,我在外面填緊安心出行,同行八十幾歲老人家想行入去裏邊位子坐,拎起咗個留座牌,竟然比男店員大聲呼喝:「喂!放番低啦!有個牌見唔到㗎咩!」態度超差!一家人費事受氣,最後去咗第二間甜品店,食得開心有好食,其實人人去食甜品都係想甜想開心。唔明黃大仙金滿堂嗰位男店員出於咩心態,因為一件咁小既事去呼喝一位老人家。當時店內只有一枱客,男店員其實可以用好聲好氣去表達,但佢大聲呼喝。其實每個星期都食幾次,糖水都每次食幾百蚊,次次都食差唔多400蚊,次次都有兩張coupon,好似$150有一張。但以後真係唔會再去
2021-07-01