2019-05-20 787 瀏覽
因為附近工作嘅關係,所以沙咀道附近開左咩新店我都會第一時間去試下呢間店都唔例外,果陣佢開業無耐我就去試食佢嘅餃子同烏冬,聽老闆介紹仲試埋佢嘅支裝飲品,但因為太耐之前,我都唔記得飲果支係咩,淨係記得好清甜,味道唔錯果陣可能因為剛剛新開張,人流唔係太多,老闆有耐性與顧客傾計,仲會介紹餃子點食之類,非常親切。之後我都幫襯左幾次前排見到蘋果同佢做左個訪問,都估到應該會客似雲來,但又忽然想食餃子,就去幫襯,點知就係惡夢開端當日已經有幾個人企係店鋪對面,我估佢地係已經落單並在等待攞餐,我望前望後,都唔記有任何指示或排隊等候收銀處,咁我唯有叫一叫老闆,睇下我應該要企係度等定係佢要等陣有時間先理我點知老闆好悔氣咁話:"點呀?等陣啦!"跟住一邊煮佢嘅餃子一邊口upup唔知講乜,仲要附送一個悔氣眼神而佢老婆見到都冇出聲,淨係係度搬餃子。我明白你做到燥既心情,但我俾錢你唔係要受你氣黎食野你又冇任何指示,又冇排隊指示,我企係度等既時候,已經有好多人係側邊行入黎,即係隨時有人黎打尖,你可以同我講叫我側邊等等,未有時間接新單,但你只係好悔氣一句:"點呀?等陣啦!"好,咁唔想做我生意我都唔會勉強,咁我去左附近食拉麵

而佢老婆見到都冇出聲,淨係係度搬餃子。

我明白你做到燥既心情,但我俾錢你唔係要受你氣黎食野

好,咁唔想做我生意我都唔會勉強,咁我去左附近食拉麵,之後行返轉頭,仍然有幾個人企係鋪頭對面等,但竟然畀我發現,佢老婆原來係負責落單果個!

咁我第一次落單時,點解佢唔出聲?我知道鋪入面個廚房嘈,所以我會大聲地落單,連隔離鋪既人都聽到,你老婆就企隔離會聽唔到?老闆都聽到啦!如果唔係,點會好悔氣咁話:"點呀?等陣啦!"

已經black list左呢間小店,唔想為左食餃子要俾錢受氣
外賣自取