餐廳: Riverside Grill
資訊:

本來今晚係第一次去e 間餐廳食晚餐 慶祝阿爸生日。 book 左七點半,之前已經有家人放底左個蛋糕。 我太太七點二十五分 早少少到左, 想入餐廳坐住等, 其他家人都就到。 ( 本人覺得好正常, 無人等緊, 餐廳又有位, 又reserve 左)竟然被個男外國人待應 極之唔禮貌嘅態度 質問其他人去左邊。 同唔俾入。 我太太話其他人七點半到,佢指住錶質問,仲有五分鐘only , 係咪一定到度。 乜X嘢事???🤬🤬🤬( 如果有一個遲左一分鐘噤又點呢? 同如果你公司政策係要人齊先入,冇問題。 但係點解要用一個咁唔禮貌嘅態度。 )最重要係佢個黑人憎態度, 我地來食晚餐 ,book 左 ,早到左。 係要俾佢質?🤬🤬🤬然後, 我太太行開左門口旁,打俾我, 點解間餐廳個門口待應係噤差既態度。 我都愕然左一下。 之後佢又好無禮貌叫“miss” 用手勢 “指”你入去既 。係”指”你入去🤬🤬🤬🤬我太太就話你噤既態度我地要諗諗 係咪真係入來食。 佢就以頭擰擰身體語言,表示 “never mind, whose care 噤” 😡😡😡7:30 我家人九個到左。 決定拎反個蛋糕去第二間食。 (其實大家都覺得麻煩,

7:30 我家人九個到左。 決定拎反個蛋糕去第二間食。
(其實大家都覺得麻煩,因為星期六晚餐時間,但真係唔想食到背脊骨落) 🤬🤬🤬

我又真心覺得, 人都到左,蛋糕又係你間野, 你間野又唔係特別平。 你發咩神經呢。 what is the reasons that not allow yr customers get in 5 mins earlier?

最後,因我行錯路, 遲左六分鐘 , 即7:36pm 到。 因家人已入左第二間餐廳 等緊我。 我唔想果刻去同佢嘈 ,影響大家晚餐, 但好想講反依件出嚟。

希望餐廳會正示員工服務態度問題。
剛剛睇咗其他人嘅留言,都有幾個話依度啲服務態度好差, 我唔知係咪同一個人。

其實如果服務嗰啲人係咁差態度,d 食幾好食都無用客,因為都唔會有人想再幫襯。

P.S. : 我都email 左去cs 講左成件事, 佢地話已向果個員工講左,已”remind “佢要對所有客人要有禮物。

I think not only the quality of food but also your “trained staff” is presenting yr restaurant , “be polite to your customer” should be basic if you treasure your customers. If you need to “remind” your staff, then there is sth wrong already.
Anyway, yr restaurant lose a group of potential customers like me, my friends & my family forever due to that staff.