2017-12-22
公司慶祝聖誕, 特別選了LEE間米芝蓮一星餐廳, 佢仲係喺香港既首家分店.我地6個人安排左坐 U形梳化,坐得舒舒服服準備食好野喇! 餐廳裝修未算好華麗, 中高檔啦, 有個Open kitchen. 店員好有禮貌, 好好招呼. 我地ORDER左餐後, 店員放好應用餐具, 就送上麵包籃, 可惜麵包唔熱的, 已經有點失望, 不過那個蒜茸醬就好好食, 我怕肥都塗了很多.前菜, 同事們都選沙律或者湯, 我都諗左好耐好唔好選我最鍾意既龍蝦湯, 不過最後選左唔係到到都食到既鵝肝焦糖燉蛋. 當然我既決定係正確的, 個鵝肝焦糖燉蛋好香, 食落有濃濃既鵝肝味, 而鵝肝當然要配上果醬令到食落無咁覺油膩啦, 仲有幾塊脆多士伴食, 好好味!主菜選了香煎帶子黑松露意大利飯, 帶子煎得剛好, 無過熟, 意大利飯正宗煮法, 飯面仲有幾塊松露, 食曬!食曬個飯都好飽, 所以無再點甜品, 不過全餐最敗筆既就係最尾叫既LEE杯CAPPUCCINO, 個樣都OK, 一飲唔熱既, 熱咖啡唔熱? 面既泡泡好似有落可可粉, 甜甜地, 不過一唔熱, 糖都溶唔到, 杯咖啡無味道!可能期望太大, 所以有點失望, 不過因為米芝蓮LEE個
可能期望太大, 所以有點失望, 不過因為米芝蓮LEE個榮譽, 可以食下.