2021-07-01 398 瀏覽
如題,慕名來一探豬潤麵。我對豬潤麵有個迷思,但市面上出名的 都有D 名過其實( 個人意見)。我知道處理豬潤係要好多工序,做少一樣,都會令成件事失敗,所以更加想搵一家好食的豬潤面。店舖位置唔算難搵,係滿記過2間鋪就係。入到去就叫左 豬潤面同豬油渣。一來到,見到豬潤又厚又大件,就知道唔係亂來,因為咁樣的豬潤先好食,而且佢對自己處理應該有信心。如果唔係,寧願薄切(排隊名店),處理又易,又無咁易有異味。豬潤因為厚切,有口感又爽亦有潤的味道,無令我失望。講食物味道係 對得住 食物亦對得住個價錢。 但其他加料,即 豬油渣就令我有少少失望,因為烤得有點過龍,太乾,就算落左湯度,都救唔返。但總結,如果下次又想食豬潤,我都會返來。

店舖位置唔算難搵,係滿記過2間鋪就係。

入到去就叫左 豬潤面同豬油渣。
豬潤麵

豬潤因為厚切,有口感又爽亦有潤的味道,無令我失望。

題外話/補充資料: 飲品要另計($18),成個午餐食個面加飲品就食左7X,個人覺得有點貴。如果可能跟飲品加 $8 會合理少少。
2021-05-26
豬潤麵