2009-11-28 52 瀏覽
今晚老細話要去鴨寮街做market survey, 所以順道一行五人慕名黎試燒肉. 由於時間尚早, 食客不算太多.一坐低, 伙計介紹左幾款小菜, 只可惜我地大半個鐘前才食過腸粉, 所以不太肚餓. 隨意點左幾款小菜.最先上枱既係燒肉(大) 燒肉非常香脆, 皮好脆, 肉好淋, 好香口. 而且仲熱辣辣的! 之後係豆腐魚雲湯, 湯既顏色頗白, 好足料, 好多魚肉, 加上白菜仔, 幾清甜唔腥! 下火一流! 沙疆雞(半隻)跟住送上, 雞肉好滑, 幾新鮮, 而且唔肥. 沙疆汁好香, 送飯唔錯呢! 齋菜卷, 好多件, "獻"汁略杰, 但整體感覺ok. 金銀蛋豆苗, 由於太飽, 無試到, 但色水唔錯. 最後仲點左一煲排骨煲仔飯. 細細煲, 12蚊算幾抵. 幾香口, 因為飯焦都幾多呢!!服務一般, 伙計有點hard sell, 樣都話好食. 其實個人感覺好一般! 係燒肉同沙彊雞較佳!

燒肉
沙彊雞