2009-10-17
今日咁啱去到中環食晏,事前冇BOOK 枱,一點鍾高峰時間到,但係好好彩,搭2有得入閘。由於有朋友準時2點番到公司,所以穩陣起見,叫左是日3款SET LUNCH 其中之一0既燒牛肉配焗薯 (諗住要散叫MENU 會好晏)。我地1點3/4 落單,可惜要到1點10我個MAIN COURSE先黎到,朋友個MAIN COURSE仲要1點11先到,最後朋友同個MAIN COURSE 緣慳一面... ... 雖然個MAIN COURSE 係好~~~遲先黎,黎到0既時候心情真係大受影響,因為當時壓力真係好大,驚會因為呢餐飯令朋友遲到。但係食到0既時候,味道以為賣相總體尚算稱職,其中個牛肉都算係幾有水準。如果係揀窗口嗰排位0既話,仲可以睇倒大會堂註冊處嗰邊0既風景。如果係夜晚情侶黎慢慢食0既話,相信係一個唔錯0既選擇。控制MAIN COURSE係今次最美中不足0既地方,如果想試下食晏0既話就要預番多D時間喇,如果食晏時間太少0既話,我認為真係最好唔好揀呢度。