2017-03-07
趁住個天仲凍凍地,即刻去打翻個邊爐先,鐘意呢度夠曬就腳,而且裝修相當靚,環境坐得好舒服呀,設計有心思,樓底高,書架色彩甚繽紛,沙姜豬手48豬手呢個小食好軟糯,難得做到幾入味,食完暖笠笠,惹味又彈牙呀😋泡椒鳳爪32最鍾意食辣ya既我,今日蜻蜓點水點左呢個,辛辛辣辣咁好開胃,吮賣d汁先叫滋味。索價298既火焰龍蝦海鮮鍋點解叫火焰呀?因為炒完海鮮會淋冧酒再點火,好有啅頭呀😍超吸睛:主角有龍蝦,好欣賞呢度會幫我bob開曬,唔洗麻煩開,好易就起到d肉,size不太大但個肉實在很彈牙,仲有青口同大蜆,南瓜洋蔥蕃茄等材料,湯頭滾完格外鮮味,濃湯味好掂,就咁飲已經好正斗,其他配料烚賣,索曬d湯汁,實在夠味,已不用再加其他佐料去提味。298佐賀a5牛肉眼高質素既靚肉,雖然價錢貴左少少,因為得四塊,但唔去開街市我都知物價上漲而家牛肉有幾貴既啦,所以a5牛喎,叫做物超所值。d牛肉色澤number one呀,紅白分明,口感勁細嫩,近乎入口即溶既款,下次黎實要再叫。炸响鈴32比外面價錢平,份量剛好,大大舊,脆度如果即炸會更好😆邊邊唔少得,香口滋味。竹笙48份呢個係本人近期邊爐首個點燈菜式,皆因健康,仲要索汁又雪
豬手呢個小食好軟糯,難得做到幾入味,食完暖笠笠,惹味又彈牙呀😋 泡椒鳳爪32
最鍾意食辣ya既我,今日蜻蜓點水點左呢個,辛辛辣辣咁好開胃,吮賣d汁先叫滋味。 索價298既火焰龍蝦海鮮鍋
點解叫火焰呀?因為炒完海鮮會淋冧酒再點火,好有啅頭呀😍超吸睛: 主角有龍蝦,好欣賞呢度會幫我bob開曬,唔洗麻煩開,好易就起到d肉,size不太大但個肉實在很彈牙,仲有青口同大蜆,南瓜洋蔥蕃茄等材料,湯頭滾完格外鮮味,濃湯味好掂,就咁飲已經好正斗,其他配料烚賣,索曬d湯汁,實在夠味,已不用再加其他佐料去提味。 298佐賀a5牛肉眼
d牛肉色澤number one呀,紅白分明,口感勁細嫩,近乎入口即溶既款,下次黎實要再叫。 炸响鈴32
比外面價錢平,份量剛好,大大舊,脆度如果即炸會更好😆邊邊唔少得,香口滋味。 竹笙48份
呢個係本人近期邊爐首個點燈菜式,皆因健康,仲要索汁又雪白兼爽口,chokchok聲咁食好過癮。 什莓沙冰48
打碎曬d冰咁先會幼滑嫁嘛,莓味又幾香濃,酸酸地即刻開胃反少少,打邊爐食食下有時好濟嫁嘛,雖耐飲,不過味道有點假。 椰紫風情42
椰子味同紫米真係好夾,而且唔會過甜,椰奶味足夠,紫藍色好靚,香香地咁好誘人,驚喜呢,呢杯好飲過剛剛嗰杯。 食後感:環境好好,有別一般中式裝修傳統的餐廳,創意十足,幾鍾意佢呢度唔止係打邊爐d選擇多,小食亦幾好味,好多唔同既ya俾我簡,樣樣都精緻,完全吸引到我地呢d後生女去呀😍係呢度可以俾我地慢慢坐,舒服歎住食,冷氣夠咁打住個熱窩,真係唔覺唔覺又叫多兩樣,食濟同變肥?哈哈,咩黎嫁?
P.S. 員工上菜幾快手,服務好好,很勤快,而且無漏單,照顧周到,又細心教授不同食物最佳的食用時間,自然更加正斗👍🏻