餐廳: Blend & Grind
資訊:

2023-09-19 211 瀏覽
放假好中意去灣仔嘅日月星街,呢日就去咗以悠閑慢活為主嘅BLEND & Grind,喺港島已有3間分店。呢度唔止有coffee,仲有酒精飲品、smoothie等等~小食都有成十幾廿款~《 Berry Bomb 💲60 》雜莓加上香蕉、椰奶及椰水製成,幾清甜,同埋我中意佢無加冰~ 《 Mojito HH$60/REG 💲75 》White rum加上青檸、新鲜薄荷葉同梳打水,幾fresh~ 《 Truffle & Parmesan Fries 💲98 》粗身嘅薯條脆熱香噴噴,除咗有松露同芝士,另外仲有沙律醬,好惹味~《 AVO & Bacon Cheese Croquettes 💲88 》炸牛油果煙肉芝士可樂餅4大粒炸丸,好香脆可口,入口係芝士混有牛油果同煙肉碎,入口好有芝香,再蘸埋千島醬同辣粉多重味道好惹味~ Night boas (2 boas per portion) 有4款選擇:(芝士炸雞/炸魷魚/烤肉/仲有適合素食人士食用嘅哈羅米芝士)我就揀咗烤肉《 Philly Cheese Steak 💲78 》微脆嘅包夾住嫩腍嘅烤牛肉眼 芝士、洋蔥、石榴、紅蔥頭~有口感又juicy~佢地嘅
小食都有成十幾廿款~

《 Berry Bomb 💲60 》
雜莓加上香蕉、椰奶及椰水製成,幾清甜,同埋我中意佢無加冰~

《 Mojito HH$60/REG 💲75 》

炸牛油果煙肉芝士可樂餅

佢地嘅happy hour由4pm 開始,飲下野chill chill哋幾舒服~

2023-09-16