餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2020-09-06 313 瀏覽
有海景又寫意的cafe真係唔太多,⛱ 平時好日都唔出一次將軍澳,今日就為左呢個寫意感覺慕名而來。11點鬆啲已經有一堆人係門口啦,好在本身都係想坐外面,其他人全部都係等室內,所以完全冇等過位直接入坐。 Menu的選擇唔算太多,每個類別都只得一兩款選擇,而且價錢偏貴,呢個都係點解之前一直無黎過既原因。 🍞 Whiskey-cured Cold Smoked Salmon Sourdough 賣相好得好surprise!之前都冇點睇過呢間d野食相,擺盤意外地靚,三文魚撕開成碎鋪係多士上面,既豐富又有層次感,加上檸檬汁,口感好新鮮,唔似平時嗰d 好鹹既煙三文魚,加埋流心蛋,係幸福的感覺啊 haha🤤 🍔 Smoked Japanese Pulled Pork Burger第一眼望落去,又係賣相好得,Burger烘到好鬆軟,配料非常豐富,蕃薯薯條又長又脆,手撕豬肉份量唔少,最意想不到的係Burger低層搽咗牛油果醬,豬肉的醬汁加上太陽蛋蛋汁,同埋牛油果蓉,好特別的味道! 🥃 Dirty (Oat Milk) 最近愛上左Dirty,Oat Milk要+5有少少貴,之前飲過一次whole milk

賣相好得好surprise!之前都冇點睇過呢間d野食相,
擺盤意外地靚,三文魚撕開成碎鋪係多士上面,
既豐富又有層次感,加上檸檬汁,
口感好新鮮,唔似平時嗰d 好鹹既煙三文魚,
加埋流心蛋,係幸福的感覺啊 haha🤤

第一眼望落去,又係賣相好得,
Burger烘到好鬆軟,配料非常豐富,
蕃薯薯條又長又脆,手撕豬肉份量唔少,
最意想不到的係Burger低層搽咗牛油果醬,
豬肉的醬汁加上太陽蛋蛋汁,同埋牛油果蓉,
好特別的味道!

🥃 Dirty (Oat Milk)
最近愛上左Dirty,Oat Milk要+5有少少貴,
之前飲過一次whole milk dirty,
唔係太鐘意個味道,
今次叫返oat milk即刻覺得好飲好多
不過唔知係咪因為坐左出面既關係,
用哂紙杯紙碟,
咁就睇唔到我最想見到漸層 :/

🥤 Iced Mocha
朋友點的mocha,
佢無特別評論我估就中規中矩啦 lol

整體來講都唔錯,環境一流,食物都有水準,
服務就因為self service,冇咩服務可言
價錢略貴,不過都明白佢貴係邊🤔
坐左唔夠一個鐘就走,
太多人等,個個企哂係隔離望住你🤦🏽‍♀️
好啦到此一遊 lol
如果唔係甘遠都想黎多次 xD