2022-11-18
-成日喺中上環發掘靚Cafe嘅我無意中比我發現咗呢間新開清新小店 Paintable Cafe🌱環境舒服,一入門口就聞到陣陣嘅咖啡香味☕️我今次揀咗坐落地玻璃位有自然光射入來更加有充滿生氣嘅感覺🥰/▫️全日早餐(黑松露炒蛋,蕃茄,牛角包,蘑菇,煙肉,香腸,沙律菜)$138▫️份量夠晒多,材料又豐富牛角包新鮮烘熱,外脆內軟炒蛋仲加咗少少黑松露醬點綴全日早餐為全日注滿能量💪🏻/▫️明太子櫻花蝦意粉$118▫️除咗櫻花蝦,仲加咗紫菜、木魚同蘑菇令到口感更加豐富之餘一啖食落去仲可以一次過食晒咁多樣食材!意粉同醬汁炒過,更加惹味吸引😋/▫️Brazil Santa les Yellow Burbon Natural $58▫️要讚一讚呢度嘅hand-drip coffee餐牌列明烘焙程度、口味等等就算第一次飲都可以容易揀到啱自己心水嘅口味😋我揀呢款飲落口真係有齊Hazelnut, Caramel, Nutty嘅香味全部係熱同無糖,啱晒中意品嘗咖啡嘅朋友🥰/▫️Hojicha Latte (H) $40▫️一向都幾鍾意焙茶製品呢款有奶香又有焙茶香🍵唔會太甜又唔會太澀如果想用燕麥奶沖可以+$5升級/去開上環呢頭嘅你不
成日喺中上環發掘靚Cafe嘅我
環境舒服,一入門口就聞到陣陣嘅咖啡香味☕️
我今次揀咗坐落地玻璃位
有自然光射入來更加有充滿生氣嘅感覺🥰
份量夠晒多,材料又豐富
牛角包新鮮烘熱,外脆內軟
炒蛋仲加咗少少黑松露醬點綴
全日早餐為全日注滿能量💪🏻
▫️明太子櫻花蝦意粉$118▫️
除咗櫻花蝦,仲加咗紫菜、木魚同蘑菇
令到口感更加豐富之餘
一啖食落去仲可以一次過食晒咁多樣食材!
意粉同醬汁炒過,更加惹味吸引😋
要讚一讚呢度嘅hand-drip coffee
餐牌列明烘焙程度、口味等等
就算第一次飲都可以容易揀到啱自己心水嘅口味😋
全部係熱同無糖,啱晒中意品嘗咖啡嘅朋友🥰
▫️Hojicha Latte (H) $40▫️
一向都幾鍾意焙茶製品
呢款有奶香又有焙茶香🍵
唔會太甜又唔會太澀
如果想用燕麥奶沖可以+$5升級
去開上環呢頭嘅你不防去Paintable Cafe坐低chill下
過吓慢活嘅一天💛