今次又來嚟到PMQ嘅𝐋𝐞𝐯𝐚𝐢𝐧 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲💛自從上次嚟完之後一直都對佢念念不忘🥺好想試埋佢嘅麵包同埋可麗露!於是今次我哋兩個就嚟到幫襯下同埋坐下係到清asm🤣🤣!————————————————❶ 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 $𝟒𝟐一黎到見到冇拉花唔開心左一下🥺見到佢表面色澤有啲唔平均🤔雖然佢都有保留到一層奶泡,但一入口🤯嘩!好醒神!🤣超級苦澀..係會打冷陣嗰隻苦🤔😣懷疑個底應該係烘過頭🥺擺得耐左個苦味更顯出黎,完全唔得而且都冇咩咖啡香🥺好失望😞明明上次飲好飲好多!希望只係今次差少少🥺❷ 熱情果丹麥酥 $26第一眼就俾佢吸引咗😻好好奇到底如果熱情果加落麵包嗰度會點!嚟到嘅時候見到丹麥酥烘過先俾我哋🤤食落第一啖口感鬆脆!中間鋪滿滿嘅熱情果蓉!但第一啖唔太適應因為味道偏酸🥲食多幾啖慣咗之後開始食到啲熱情果味🙈而丹麥酥嘅酥香都幫助到中和下啲酸味🥺但係個人覺得熱情果加落麵包唔算好夾🙈唔係好啱口味~❸牛角包 $24第一啖咬落去好酥脆😋(牛角包2邊嘅最頭嗰位係最好食!😆最脆口🤣)唔會好油膩🤤🤤蜂巢狀都算明顯,但可惜唔夠牛油香,食耐少少都開始成個包淋淋地🥺保持唔到脆口😣不過酥嘅層次分明😆都唔錯😚➍ 可
————————————————
❶ 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 $𝟒𝟐

❷ 熱情果丹麥酥 $26

第一眼就俾佢吸引咗😻好好奇到底如果熱情果加落麵包嗰度會點!

❸牛角包 $24

➍ 可麗露 $24

嚟到嘅時候唔算好香 而且就咁睇外型顏色唔算好平均 明顯頂部係深色好多 代表焦糖唔夠平均🥺切完就咁睇佢嘅氣孔算平均但幾大🙈 咬落去外皮脆脆地但有少少硬 食落有少少焦香味 甜到啱啱好同埋唔會癡牙✨同埋有好微嘅冧酒味

內層係幾鬆軟而且夠濕潤 不過略嫌有少少腍!同埋個底部唔算好脆🥲但好嘅地方係唔算好油膩🙈個底部冇咩油!整體來講係有少少失望☹️

對比起上次幫襯 今次真係有啲失望🥲咖啡完全同上次水準唔同 同埋麵包方面可能期望太高 所以搞到有少少落差 不過勝在環境真係好舒服 而且唔多人會坐喺度 所以都幾清靜 同埋絕對係一間好有心機做麵包嘅店舖!所以都會繼續支持!如果下次再嚟嘅話希望可以有改善啦🥺💛