2023-04-29 1766 瀏覽
今日復活節假 🐣去咗西營盤,諗住慢活一下~平時嚟呢區飲咖啡,經過呢間Catch都想試吓。今日諗住食個開心嘅午餐,所以就入咗去試吓!行入去時,就見到侍應拎住碟蟹肉天使麵,賣相睇落去好靚,佢話好多人鍾意食,所以就咁決定試吓😁。天使麵:質地都OK,本身呢隻麵都比較掛汁 蟹肉:份量還可以 😌醬汁:比我想像中輕身,重洋蔥味。唔係想像中平時嗰啲cream base嘅蕃茄/龍蝦bisque。另外有少少辣,少少芫荽,同蕃茄味。如果有啲法式包配下就會更好!整體:如果淨係喺嗌佢一個主食,會有D單調。我唸多啲人一齊食,加埋其他嘢,就會再開心啲!🥳另外,環境都幾relax☺️。餐廳有啲背景音樂,同有大窗望出條街,有啲流通嘅空氣都幾舒服。食完,坐多一陣,侍應都歡迎。
今日復活節假 🐣去咗西營盤,諗住慢活一下~

天使麵:質地都OK,本身呢隻麵都比較掛汁

蟹肉:份量還可以 😌

2023-04-07