2018-08-12 87 瀏覽
之前同朋友食過太子道西嗰間覺得幾好味,於是今次就黎呢間,貪佢有pizza又有pasta可以揀,而且openrice 買現金劵又有85折,$85 可以買到$100現金劵,不過要留意返,一人限用一張,即係兩個人就可以用兩張,而且仲要喺用之前一日打電話去話俾佢地知當日會用先得,其實我就唔係好明,都係當現金用架啦,點解要咁麻煩呢…芝士煙肉薯條拼蕃薯條賣相吸引,至於個味道,薯條其實就好難唔好食既,但可惜唔夠熱,薯條係淋晒,芝士亦已經乾左,只有中間既薯條係有一大堆芝士,食到最後其他薯條都已經無芝士,要點茄汁食。煙三文魚柚子菠菜沙律沙律新鮮但煙三文魚數量比較少而且細條,如果多返少少或大塊少少就好啲。威靈頓牛柳(10安士)(期間限定,最好打電話預訂)賣相唔錯而且好香,一黎到已經切開左一半,我地五個人食所以諗住再切開,但本身把刀唔夠利,所以同侍應講叫廚房幫手切。酥皮包住野菌同牛柳,牛柳味濃多汁,但牛柳有少少韌,酥皮亦唔夠鬆化,但野菌就幾好食。我今次係第一次食威靈頓牛柳,唔覺得真係好似人地講咁好食,但可以一試,因為$188都幾抵。龍蝦汁香蒜大蝦扁意粉好香既蒜味,意粉煙韌,蝦肉都彈牙同大隻,都算唔錯,但食唔
芝士煙肉薯條拼蕃薯條
煙三文魚柚子菠菜沙律
威靈頓牛柳(10安士)(期間限定,最好打電話預訂)
龍蝦汁香蒜大蝦扁意粉
好香既蒜味,意粉煙韌,蝦肉都彈牙同大隻,都算唔錯,但食唔出有龍蝦汁。
BBQ delight 燒烤盤
燒烤盤有半隻烤春雞、美式豬仔骨、粟米、蕃茄仔、椰菜沙律同薯角。
最欣賞美式豬仔骨,因為整得夠淋而且唔會乾,表面既醬汁亦都幾好味,而烤春雞肉質亦嫩滑多汁,配埋蕃茄仔一齊食都好夾。
BBQ醬雞肉雜菌薄餅
呢個幾好味,BBQ醬唔會多到令個餅底淋晒,而且口感好豐富,材料好足,正!

整體黎講,食物質素都幾好,價錢都合理,可惜服務普通,一黎人手少,二黎有個侍應好似發緊夢咁,叫幾次先應,問佢拎個外賣盒,轉個頭佢又唔記得…不過值得欣賞既係呢度無限時,真係好適合同朋友一路食、一路飲、一路吹水。
2018-07-25
  • BBQ醬雞肉雜菌薄餅