2018-06-09
官塘真係好多樓上CAFE食極都食唔晒,今晚到我去搵女朋友去官塘食完去睇戲先。環境幾工業風,唔會太嘈。MENU都幾多CHOICES。餐包。餐湯都幾濃。雖然係慢煮既野食主,但唔代表要等好耐先有得食既。餐廳預先用低溫將肉類用72小時等煮熟,所以好想食下有幾好食。慢煮。紐西蘭雙骨羊架*自製薄荷醬。忌廉薯蓉($ 208)好大份。 羊架沒有羶味, 肉質偏軟,幾入味。忌廉薯蓉很多,有吸到羊架的味道,非常滑身,推介!西班牙伊比利豬鞍*北印度乾果飯。蘋果薄荷慕斯($ 288)豬鞍非常大件厚身,肉質比較實,但燒得外脆,頗為入味。初初仲以為佢OVER 左TIM..咁黑。 配上印度乾果飯很特別。個飯甜甜地,食唔慣會覺得有D怪。 還有一些合桃,焦糖咖啡—跟餐加$15沒有拉花,有點失望,似係咖啡機整出黎既。但咖啡甜度適中,咖啡豆中性,易入口抹茶拿鐵—跟餐加$15本身沒有加糖 可按自己喜好調節甜度 ,抹茶味濃郁。甜品:朱古力慕絲 (跟餐送)賣相不太討好,但食落幾濃朱古力味!幾有驚喜。
MENU都幾多CHOICES。
餐包。
餐湯都幾濃。
慢煮。紐西蘭雙骨羊架*自製薄荷醬。忌廉薯蓉($ 208)
西班牙伊比利豬鞍*北印度乾果飯。蘋果薄荷慕斯($ 288)
焦糖咖啡—跟餐加$15
抹茶拿鐵—跟餐加$15
本身沒有加糖 可按自己喜好調節甜度 ,抹茶味濃郁。
甜品:朱古力慕絲 (跟餐送)
賣相不太討好,但食落幾濃朱古力味!幾有驚喜。