2017-10-23
駱駝漆大廈呢頭,成日都好熱鬧,地下有幾家大品牌開倉,好多港人或者遊客都會識嚟呢度掃貨。而駱駝漆大廈第三座,更加要成日排長龍等LIFT,皆因上面好多嘢賣,仲有好多食肆。中午見到人龍咁短,就上去行街食飯。行到四樓見有間西餐廳,門面夠大,以黑色為主色,帶點型格,原來主打慢煮烹調,我哋係食肉獸,梗係要試吓~座位都幾寛敞,坐得舒服。$88-158一個午市套餐,包一杯果茶同餐湯,免加一。另外可以半價加購其他飲品。夏日果茶係蜜桃茶,上面有兩片薄荷葉,蜜桃味幾香濃,但稍為偏甜。特製餐湯係南瓜湯,配左兩片蒜蓉多士! 南瓜湯係自家製,入口香滑又帶濃濃南瓜味,而且好夠熱,正!飲完個湯,兩個主菜好快就上枱。雖然係慢煮,但都唔駛慢慢等,好快就有得食。慢煮 厚切豬扒,配蘋果醬同香脆薯角$128。成塊豬扒鋪滿蘋果醬,而蘋果醬入面有好多粒粒蘋果肉,真材實料,入口帶點爽脆又唔會太甜,屬於微甜而不膩。係新鮮嘅蘋果味,而唔係合成味道。豬扒都幾大塊,係厚切。肉質有咬口,唔「嚡」,但又唔係嫩滑,只係合格。如果兩面煎到微脆,會更好食。慢煮 特級美國安格斯牛仔肋 那不勒斯意大利麵 $148,上面加左火箭菜。那不勒斯意大利麵主要係用
座位都幾寛敞,坐得舒服。
$88-158一個午市套餐,包一杯果茶同餐湯,免加一。
另外可以半價加購其他飲品。
豬扒都幾大塊,係厚切。
慢煮 特級美國安格斯牛仔肋 那不勒斯意大利麵 $148,上面加左火箭菜。那不勒斯意大利麵主要係用番茄醬烹調,入口酸甜,好開胃。
特級美國安格斯牛仔肋有四大條,份量好足,肉汁多,牛味特別濃。肉腍又有韌勁,帶一啲咬口,無渣,又唔會過肥。
附加飲品半價,叫左Mocha(hot) 加$19,咖啡味比朱古力味濃,冇拉花,有少少失望。
百幾蚊一個午餐SET,冇加一,仲有慢煮美食,價錢合理!