2024-03-14 68 瀏覽
今日阿仔終於考完試,同老公要出去嘆下。🥂去銅鑼灣原本諗住去利園搵野食,但經過蘭芳道見到呢間餐廳裝修幾靚,可以俾我打卡,價錢亦合理所以見唔使等位一於去試吓,我一坐低唔使講咁多,點返兩杯酒嘆吓先,之後前菜點左澳洲牛肩肉配無花果多士 ,好濃郁嘅牛肉味道,配無花果好夾,前菜份量唔多啱啱好,另外蟹肉牛油果多士,我非常鍾意食,因為除咗蟹肉同埋牛油果之外,今年佢仲加咗少少生果令到感覺好清新,配埋卜卜脆嘅多士,真係好好味。主菜呢份蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒絕對令我覺得驚艷,除咗上枱嘅時候會有乾冰嘅效果,打卡一流,慢煮豬扒好軟淋,仲有好重嘅煙熏味,真係好好味。另外要滿足男人每餐一定要有澱粉質落肚,所以點咗香煎帶子櫻花蝦意大利飯,我鍾意正宗嘅意大利煮法,軟硬到剛剛好,味味濃郁好味。輕輕鬆鬆食咗兩個幾鐘,今晚真係好relex好滿足。