2009-07-19
食過好幾次之後,今日終於提起勁寫返篇食評同大家分享下喇!!!環境,呢度係一間好細既家庭式小店,店內雖設有冷氣(最近仲安裝埋電視,大家可以一路食一路追劇集喇,哈!!),不過當多客多order時可能會焗少少,皆因廚房係正隔離,但如果唔怕熱既朋友可以選擇坐出面,門口都設有烤爐,風味十足,而且坐出面仲岩哂吸煙人士(p.s.吸煙危害健康)…服務,佢地個老闆同師傅仔真係好俾心機做,閒時仲會問下你地d食物夠唔夠味,問下你意見,好有誠意,不過由於係舖頭仔加上係即叫即燒(即係唔會煮熟左先燒返熱俾你食個種),所以唔好諗住食快餐,同朋友傾下計飲住野等就最好不過啦,加上老闆係唔介意客人自己買酒黎飲架(不會另外收費),不過講到底食好野等下又有咩所謂。食物,差唔多樣樣都試過,但我同朋人每次去都必食既有:薯仔片叉起軟熟但咬落卻爽口,味道亦恰到好處,誠意推介!!!燒饅頭外表睇落乾乾的,但食落係外脆內軟,饅頭表面塗上既蜜糖味道唔似平時去bbq用個種蜜糖味,個人覺得個味道就好似平時沖黎飲個種好清香既蜜糖味,超好味!!!!燒粟米雖然要等比較耐,但同烚熟先燒完全唔同,超香超好味,咬落一粒粒咁,勁爽!!!烤羊架+羊肋骨愛羊朋友
食物,差唔多樣樣都試過,但我同朋人每次去都必食既有:
薯仔片叉起軟熟但咬落卻爽口,味道亦恰到好處,誠意推介!!!
烤羊架+羊肋骨愛羊朋友必食!! 夠香夠野味!!!
芝士丸熱烘烘的芝士溢出,真的想多吃幾串~
墨魚丸夠大粒夠彈牙,唔會因為係屋村小店就馬虎入cheap貨!!
燒廣島蠔用鍚紙包住燒,保留左汁同鮮味,連怕腥唔太食蠔既朋友都食到,正~
除左串燒外,仲有龍鬚炒麵同炒鳥冬都唔錯,不過個人認為炒烏冬較好吃…
呢度感覺好好老闆又會同你傾下計,又可以自備酒水,坐得耐又唔會趕你走,仲可以享受到慢慢燒出來的誠意!!