2015-06-14 1420 瀏覽
朋友話有特別介紹, 天后有一間非常好味的法式餐廳, 不過位置偏遠; 夏天行過去真係好辛苦...不過睇在好食份上, 不妨行過去一試啦!Jackys Kitchen 燈光比較暗, 偏黃的色調, 直直的餐廳感覺很Classic鵝肝整天吃, 鵝肝醬塗麵包沒那麼膩, 感覺比較易入口, 而且份量十足, 口味獨特易上癮, 吃完幾近飽了一半洋蔥湯加入了芝士, 喝下甘甜而且有咸香, 內含麵包令人很驚喜, 各位務必嘗嘗生蠔不大隻但十分新鮮, 蠔味比大隻的更濃郁, 入口煙韌有海水味, 好吃芝士煙肉菠菜焗蠔冇一般既焗蠔咁漏, 蠔肉依然有肉汁, 很正寶雲酥焗羊鞍不羶而且面層焦脆, 咬落有肉汁, 廚師特意不將它切開焗非常有心思香草扒大蝦份量有點小, 但蝦肉十分彈牙, 蒜茸調得剛好不會太稀/濃, 上佳的作品菠蘿sorbet實在好硬, 放在近半小時先開動得到, 但菠蘿汁新鮮香甜, 令我有些意外驚喜

芝士煙肉菠菜焗蠔冇一般既焗蠔咁漏, 蠔肉依然有肉汁, 很正