2018-12-06 71 瀏覽
工作上向完難度挑戰,事情終於告一段落左,於是拉埋同事去食返餐勁GE慰勞下。公司係東廣場附近,而馬會對面就有間西餐廳,天時地利人和令到我地簡左呢間魔膳廚房黎開大餐。入到去意外地發現環境都唔錯,餐桌同餐桌之間都寬落,簡單燈飾、畫作等GE佈置,俾人GE感覺都幾舒服怡人。睇左餐牌,我地好快咁簡左黑松露雜菌意大利飯($66)、香煎美國西冷8oz 配薯菜跟黑椒汁($138)、沙律吧($20) 同餐湯同餐包($10),諗住大家齊齊Share 食。見到出面有個沙律吧都有唔少菜式選擇,反正唔係貴,所以加左錢試下。沙律吧有8款菜蔬俾你簡,另有3款醬汁可以俾你配住黎食,沙律吧GE另一邊仲有幾款生果同甜品俾你簡。去左沙律吧先一陣仔,店員已經拎左蔬菜湯同餐包俾我地,餐包仲係熱辣辣,軟淋淋,夠哂咬口,沾少少蔬菜湯黎拌住食,個包吸取左酸酸甜甜GE湯汁,正呀。再等左2-3分鐘左右,黑松露雜菌意大利飯率先登場,用松露、切粒雜菌、豆角、巴馬臣芝士、牛油、洋蔥、雞湯等煮成GE意大利飯,濃穠GE醬汁掛係飯粒上,啖啖都係醬汁GE香味,食落口真係啖啖GE滋味。同事唔太食生,所以香煎美國西冷8oz 配薯菜跟黑椒汁叫左7成熟,牛扒非

同事唔太食生,所以香煎美國西冷8oz 配薯菜跟黑椒汁叫左7成熟,牛扒非常大塊,店家GE火喉掌握都到家,切開入面都仲係帶點鮮紅,同事鐘意切到一粒粒之後先再食,一啖一粒,開心,牛扒都幾有牛味而有口感,唔會太鞋,呢個價位有呢個質素已經非常不錯。

跟餐再有配埋餐飲添,呢餐我地食得非常滿足,服務唔錯,上菜速度快,野食質素都唔錯,呢個價位真係超值LO。
2018-12-05