2017-06-10
完sem梗係要去食餐好既慰勞下自己我同男朋友鍾意放題,咁梗係去旺角兆萬啦,最多選擇既😍行到三樓見攰又咁啱有間放題,就直接入左去。當日係平日夜晚,冇乜人,所以都即刻有位,我地兩個人但都有得坐卡位,又大又舒服,叫起野上黎唔洗就住就住啦😆😛 一坐底,我就即刻睇下有咩食啦,見到本簿勁厚,有A至K,有好多魚生款啊前菜沙律啊,仲有熟食天婦羅甜品,總之想食既都有齊哂👍 男朋友仔仲特登加左升級,多左個升級刺身。呢度仲有得自己燒海鮮,例如青口生蠔清酒煮蜆😍仲有鮑魚個啲但就要另計,所以我地都冇叫啦🙈而男朋友仔就好貪玩,係咁揀磯燒既野食,即係擺啲海鮮係個爐上面燒,啲生蠔好好味,食極都唔夠喉🙈煮蜆既份量好足,而且夠濃清酒味。青口好肥美,唔錯👌野飲雪糕就自己出去拎既,都好多選擇,有韓國乳酸果汁汽水菊花茶啊~ 我就最鍾意生冷野同炸物既,所以一黎就已經叫左好多魚生,有三文魚吞拿魚鯖魚北寄貝帆立貝,好多好多,都幾新鮮,三文魚就有啲薄,不過其他都好厚😋而且夠凍啊!唔怕天氣熱食壞肚啊嘛😉之後啲炸物真係幾正👍因爲全部上黎都係熱既辣口🙈而且粉又唔多,料又足,最鍾意就係個炸蝦同炸南瓜haha😛 不得一提既係,御八幡屋啲人既態度
我就最鍾意生冷野同炸物既,所以一黎就已經叫左好多魚生,有三文魚吞拿魚鯖魚北寄貝帆立貝,好多好多,都幾新鮮,三文魚就有啲薄,不過其他都好厚😋而且夠凍啊! 唔怕天氣熱食壞肚啊嘛😉之後啲炸物真係幾正👍因爲全部上黎都係熱既辣口🙈而且粉又唔多,料又足,最鍾意就係個炸蝦同炸南瓜haha😛
不得一提既係,御八幡屋啲人既態度真係好好👍一入黎既時候,本身坐近門口卡位,之後話有位,所以搬左我地入窗位,好有私隱,食得幾豪放都不怕😂而且燒野個陣,啲侍應會係咁走過幫我地睇下熟未,又會幫我地攪下佢,完全唔洗點落手~
等緊野食個陣,我就出去攞野飲,順便睇下佢廚房環境點,都幾企理👍啲魚生會放係冷藏櫃到,而且啲師傅都會帶口罩手套,見到衛生情況ok食都食得安落啲啦😂仲有啲垃圾兜啊盤啊都有姐姐清得好快,唔會積係到,如果唔係見到都食唔落🙈
一round食完好快有第二round既野到,有好多精選卷物揀,例如油甘魚、赤蝦、虎蝦,同埋花之戀、芥末八爪魚軍艦、海膽三文魚手卷、仲有佢地自家既鰻魚八幡卷😋全部味道都唔差👍
食到幾飽點都要食埋甜品😍佢甜品都幾多架,有原味朱古力味士多啤梨味三種泡芙,有brownie,有櫻花奶凍🍶仲有時令水果,今次就係西瓜🍉超甜好味!雪糕就普通既雀巢細細杯,有vanilla同芝麻,同埋牛奶公司雪糕條🍦我都食左兩杯🙈
呢間日本放題整體黎講都唔錯,又幾多選擇😛