2016-06-19
做完facial, 勁肚餓,美容師極力推介下就試左呢間餐廳!餐廳環境有歐陸品味,無論牆身,枱面,餐具都刻意設計,別有一番風味!本身鐘意食牛的我就叫左炭燒美國安格斯西冷牛扒. 頭盤有南瓜忌廉湯加蒜蓉包, 忌廉湯中帶有少少南瓜溶,蒜蓉包有濃郁的牛油蒜蓉味,外脆內軟,好正!芝士焗蠔,好大隻! 蠔上面鋪滿好多芝士,完全唔吝嗇,沙律菜好新鮮,配上蜜糖黑醋汁,食得出係自己調製,好得!主菜上碟喇! 一上枱,已經聞到好香炭燒牛味,牛好juicy, 外面用炭火燒鎖住肉汁,一d都唔韌,好似食緊某某大酒店成千蚊一份的扒. 除左西冷外,仲有芝士露筍釀磨菇,都一樣咁juicy, 好得! 佢唔似其他餐廳用薯菜做配菜,反而做了大磨菇加香脆薄餅乳酪沙律,口感更fresh!總括,呢個價錢,呢個質素,慳得!
餐廳環境有歐陸品味,無論牆身,枱面,餐具都刻意設計,別有一番風味! 本身鐘意食牛的我就叫左炭燒美國安格斯西冷牛扒.
頭盤有南瓜忌廉湯加蒜蓉包, 忌廉湯中帶有少少南瓜溶,蒜蓉包有濃郁的牛油蒜蓉味,外脆內軟,好正! 芝士焗蠔,好大隻! 蠔上面鋪滿好多芝士,完全唔吝嗇,沙律菜好新鮮,配上蜜糖黑醋汁,食得出係自己調製,好得! 主菜上碟喇! 一上枱,已經聞到好香炭燒牛味,牛好juicy, 外面用炭火燒鎖住肉汁,一d都唔韌,好似食緊某某大酒店成千蚊一份的扒. 除左西冷外,仲有芝士露筍釀磨菇,都一樣咁juicy, 好得! 佢唔似其他餐廳用薯菜做配菜,反而做了大磨菇加香脆薄餅乳酪沙律,口感更fresh! 總括,呢個價錢,呢個質素,慳得!