2011-09-12
快接近中秋節, 原先是想選一間有池畔BBQ , 可賞月的, 上網見此間環境幾好, 價錢都好OK , 又有四小時免費泊車, 試試啦 , 結果有點失望 食物方面 , 相比起昨天的灣景廳, 都不算太少, 但感覺好像去了快餐店, 大部份是極普通之選 , 沒特別 . 熟食 --- 牛尾 , 生菜冬姑 , 彩椒炒珍寶腸貢丸--- 炸魚柳 ( 有 D 油益味) , 麒麟豆腐 (個名幾好聽, 即係火腿蒸豆腐 ) D豆腐好鞋 海鮮--- 長腳蟹 , 螺 兩樣都好有海水味, 幾咸 , 青口 , 中蝦感覺唔多新鮮, 無試 魚生壽司---- 魚生只得三文魚一款, 壽司有幾款 , 普通啦 BBQ ---- 朱扒無味 , 羊架好細塊得塊骨所以無攞 , 牛仔骨都OK啦 日式天婦羅番薯 , 串燒沙嗲 普通啦 , 炸雞翼唔得 粉絲蒸元貝亞女話OK, 但取過一次( 2 隻 ) 之後就唔見再出 , 我無緣嘗試 沙律 , 火腿都有幾款 , 簡直係快餐店D下午茶餐 栗米湯好水 唔得 , 龍蝦湯都勉強合格啦, 不過無料的. 即炒意粉, 多款材料 , 兩款
是極普通之選 , 沒特別 .
熟食
--- 牛尾 , 生菜冬姑 , 彩椒炒珍寶腸貢丸
海鮮
魚生壽司
---- 魚生只得三文魚一款, 壽司有幾款 , 普通啦
BBQ
日式天婦羅番薯 , 串燒沙嗲 普通啦 , 炸雞翼唔得
沙律 , 火腿都有幾款 , 簡直係快餐店D下午茶餐
栗米湯好水 唔得 , 龍蝦湯都勉強合格啦, 不過無料的.
即炒意粉, 多款材料 , 兩款醬汁選, 都OK啦, 唔夠飽就不可錯過此車仔了
甜品太甜 , 芝士CAKE 好似想溶咁 , 好似係芒果糕GA物體食一口己放棄 ,
雪糕是 "雀巢" 杯裝 , 幾款味道 , 但昨天才食過"Hagen Dazs" 這個雀巢真係頂唔順
好彩後期出了一煲 芝麻湯圓 薑湯有薑味但又唔太辣唔太甜 , encore 了兩碗呢
順便反映一下餐廳地板"痴立立" 行到邊都覺得黏鞋的 , 一定要改善