2018-11-01
朋友生日,今日去了荃灣道堀食大阪燒。前幾個月已經想食,去咗尖沙咀分店,但六點幾已經超多人,所以今次去荃灣店。打電話問過只有六點半可以預訂,最後決定walk in。七點鐘嚟到冇咩人,仲可以所有人入咗去先開始計時90分鐘。我哋三個人點左個二人餐,有一個大阪燒,一個御好燒,一個沙律和同燒牛肋肉。煙肉沙律上的煙肉要先燒30秒,然後先放上沙律上一齊食。沙律菜爽脆新鮮,但醬汁太多,味道有點濃。餐廳有整唔同燒餅既說明字卡(附圖片)非常貼心。整大阪燒時,唔知幾時落海鮮,服務員都好好人,幫我地整左一般,之後在教我地點整埋佢。自己可以根據需要落醬汁,完全自己控制。大阪燒味道不錯,我地都整得好成功,完全無失手。不過再整御好燒,就發覺味道和大阪燒差不多,都係用相同醬汁,驚喜欠奉。所以自制大阪燒,其實玩一兩次就夠,如果餐廳有多d其他食物選擇就更加好,唔會食極都一樣味😅綠茶雪糕🍦唔夠綠茶味,而且好冰,不夠軟滑。
綠茶雪糕🍦唔夠綠茶味,而且好冰,不夠軟滑。