2018-10-31 241 瀏覽
好友生日揀咗中環名館同佢慶祝,此店裝修設計很特別,座位舒適。只是我們一行十二人未能安排一張大圓枱有點失望。食物方面叫咗奧爾良雞翼釀糯米,無骨的雞翼入面釀咗糯米飯 ,飯不會太硬,味道不錯私房金黄球泡飯 一個炸過的飯團浸在湯裡面,飯團食的時候感覺似食飯焦,而且用爐仔加熱,食到尾還是熱的芝士三文魚簿餅 普普通通燒魂妙齡鴿 皮脆肉嫩石鍋鮑魚粟子炆雞 香噴噴的雞煲十分惹味金銀蒜蒸娃娃菜 菜上面放了好多蒜蓉,另到娃娃菜吸收曬蒜的味道,但份量太少魚米之鄉 即魚肉炒飯,魚頭魚尾經油炸過入口香脆,飯上要洒上炸過的銀魚仔,飯粒分明大良鮮奶脆網卷 有奶味不會太甜 銀湖天鵝酥 手工精美,非常吸睛 雲耳百合炒勝瓜 夠清爽最後甜品係麻雀十三么 即椰汁桂花糕,手工比天鵝還要精美,連兩張紙幣都食得,個個見到都開心爭住要影相

芝士三文魚簿餅 普普通通

燒魂妙齡鴿 皮脆肉嫩

石鍋鮑魚粟子炆雞 香噴噴的雞煲十分惹味

大良鮮奶脆網卷 有奶味不會太甜

銀湖天鵝酥 手工精美,非常吸睛

雲耳百合炒勝瓜 夠清爽