2020-07-03 98 瀏覽
好難得一家一齊慶祝父親節!之前睇到社交平台介紹好似幾正咁...又有打邊爐、刺身,中日放題,啱晒唔同口味諗住好多人會預祝父親節,所以一早book定位,食星期六最早個場5點,收費$188加一,入場前要先揀定火鍋湯底,我地揀咗芫茜皮蛋,坐低後湯底都幾快送到。火鍋料用QR Code落單,非常方便,火鍋料種類不太多,但有連殼帆立貝,急凍生蠔同蜆。自助區有大量蔬菜及丸類,比較特別嘅係火鍋料有小籠包😂,我都有叫兩粒試吓,同蒸個d冇咩分別。肉類方面,牛我只點牛肩胛,但頭兩次嚟嘅應該都係普通肥牛,唯獨有一次嚟嘅牛,紋理同之前嘅唔同,估計只係有一次送咗牛肩胛嚟。刺身(當日有7款)每次只限攞3款...其實都ok,食完先再攞,不過到我差不多食完先見工作人員切緊原條吞拿魚,到最後係食唔到嘅...個人認為赤蝦唔錯,好爽口。同爸爸食飯一定要搵間有啤酒飲嘅,呢間有韓國罐裝啤酒,滿足到老豆,仲有Somersby蘋果酒任飲,啱哂女仔飲!本身想飲吓梅酒同清酒,可惜清酒杯同壺一早俾人攞哂...冇fill番。係自助區攞咗小小熱食,茶碗蒸就麻麻地,好淡,好似冇調味咁。天婦羅個南瓜同蝦ok,但炸漿厚咗小小甜品種類多,雪糕、啫喱、奶

係自助區攞咗小小熱食,茶碗蒸就麻麻地,好淡,好似冇調味咁。

天婦羅個南瓜同蝦ok,但炸漿厚咗小小

甜品種類多,雪糕、啫喱、奶凍應有盡有,要講嘅係frozen yogurt(當日係原味同蜜瓜味),通常放題有嘅yogurt都係伏,但估佢唔到同出面街食個d一樣味,我都食咗兩杯

雪糕係細細杯裝,試哂佢4種味
比較少見嘅係牛奶糖味同玄米茶味,好濃😋
乳酪味同阿菠蘿鮮果乳酪個底係一樣㗎,童年回憶😆
整體嚟講,每人二百幾蚊都幾抵食👍🏻
2020-06-20
10 分鐘 (堂食)
  • 特級牛肩胛肉眼
  • 刺身