2019-10-18
今日同男朋友慶祝生日🎂一早就BOOK 左枱喇!而係BOOK枱既時候,餐廳職員都有特別問我係咪黎慶祝生日/節日,如果係既話,佢地會問壽星仔/女既名,然後係叫甜品既時候,就會幫你係甜品上畫公仔同埋寫祝福字句。好窩心❤️👍🏻我地大約7點左右就到喇~職員有同我地介紹佢地主打既生蠔, 不過我地無乜興趣, 所以我地只係叫左1個Appetizer, 1個Pasta, 1個Main 同1 個Dessert🦆French Duck Foie Gras Two Ways🦆鵝肝用左兩個整法, 一種係煎,一種係淨鵝肝, 旁邊配有鬆脆既面包🍞、無花果同青檸雪葩🍋鵝肝好順滑、好濃郁,,加埋暖暖地既面包一齊食,正!!!最特別係青檸雪葩, 好清新濃郁既青檸味, 食完鵝肝再食佢, 完全中和左鵝肝既油膩感,咁就唔怕之後食唔落啦。🐮Australian M5 WAGYU Sirloin Steak🐮我地叫左5成熟, 好有牛肉味, 油份岩岩好, 重好有肉汁tim,,雖然份量係少左D,, 但都好滿足🦀Sea Urchin and Crab Meat Linguini🌊海膽好新鮮, 完全無苦味, 而意粉都煮得岩岩好, 軟硬度適中,
海膽好新鮮, 完全無苦味, 而意粉都煮得岩岩好, 軟硬度適中, 重有好多好多好多蟹肉🦀重食到好有鮮味, 唔係雪藏ga~~
最後, 就係壓軸既甜品, 我地叫左個
🍫Black Chocolate Fondant 🍫
Order 左大概15-20分鐘, 甜品終於到喇, 黎到既時候見到除左寫左🎊🎉HAPPY BIRTHDAY 🎊🎉之外, 重寫左男友名 (俾我遮左)同畫左一個好精緻既公仔, 好可愛好靚呀😻係餐廳經理畫嫁, 好勁好有才華呀,👍🏻👍🏻而男朋友都好中意, 我相信如果女仔收到既話, 應該會好開心!!!
我地下次會再黎試其他野嫁!!!