琴日我屋企人生日,同一大班至親兼至愛人士食飯,價錢唔係咩問題,最重要是好吃就可以啦!曾經去過鉄人旨花食鉄板燒,壽星女表示也想試一試,所以預早訂位跟她慶祝啦!鉄板燒套餐有三個選擇,價錢由$2288二位起,包涵好多食物,食到好飽呀。已經有一段時間沒有吃龍蝦,就食下龍蝦套餐啦。伊勢海老鉄板燒二人餐 $2288二人套餐有齊,沙律, 汁煮白鱈魚,海膽汁煮龍蝦,季節料理,熊本縣產A5和王牛,和牛炒飯,清酒雞湯,甜品。好豐富的大餐,男生也感到好飽嫁!第一道鉄板燒係 汁煮白鱈魚,師傅用魚肉疊起,仲插左一片炸魚皮,一定要相機食先啦!估唔到魚皮都可以煎到咁脆口,魚肉就好嫩滑,有齊兩種口感。第二道料理,就係時晩既重點主角,海膽汁煮龍蝦。師傅插左一朵玫瑰花,正正適合俾壽星女影相打卡,龍蝦肉份量都幾多,好飽滿大隻,配少少海膽醬就更正。第三道係 熊本縣產A5和王牛,用上日本國產和牛,有氣勢又有氣派,而且係A5等級,味道唔洗講都知又濃又香,好吃呀!最尾仲有一客清酒雞湯,來了幾次都是飲蜆湯,其實我非特別愛蜆,雞湯的味道,我更加鐘意,仲有數片帶子呢

伊勢海老鉄板燒二人餐 $2288

第一道鉄板燒係 汁煮白鱈魚

第二道料理,就係時晩既重點主角,海膽汁煮龍蝦

第三道係 熊本縣產A5和王牛

2019-08-15