2019-06-25
一向熱愛韓國菜既我,收工同朋友近近到去左尖沙咀金巴利道一家韓國小店晚飯。小店位置唔多,八點左右都坐左7成。環境都幾舒服,適合傾計。食物種類唔算好多,但比一般傳統韓國餐廳特別,有pizza食,但就無d傳統既韓國野食例如紫菜卷。煎餅既味道選擇會較多。迷你大醬五花肉熔岩pizza🍕$90最Signature必點既一定係爆芝pizza🧀🧀一meet開pizza中間既芝士拉絲效果好impressive 超多芝士,足料🈵 勁過pizzahut既芝心批🤭芝士上塗上韓式醬同有五花肉碎,味道好韓feel🤤🤤 如果五花肉係一片片instead of 碎,應該會更好味🉐有迷你版同normal size l,兩個人建議嗌迷你版,偏膩同飽肚🤤韓式煎大餃子 🥟 $58餃子皮偏厚身,餃子饀偏少煎得都算脆口,見到隔離台嗌蒸餃,望落d餡多好多,建議大家可以試蒸餃喔❗️韓式炒牛肉 $108係吉野家牛肉既味道🤤🤤🤤 加左好多野菜一齊炒,感覺健康d鐵板上得黎一d都唔油👌🏻👌🏻海鮮泡菜煎餅 $168海鮮係八爪魚粒、魷魚粒同蜆肉🐙🦑煎餅夠薄唔油,個人比較鐘意食香口野,可以再煎脆身d微辣,味道唔錯👌🏻整體感覺唔錯喔👌🏻👌🏻🙂
小店位置唔多,八點左右都坐左7成。環境都幾舒服,適合傾計。
迷你大醬五花肉熔岩pizza🍕$90
最Signature必點既一定係爆芝pizza🧀🧀
超多芝士,足料🈵 勁過pizzahut既芝心批🤭
韓式煎大餃子 🥟 $58
餃子皮偏厚身,餃子饀偏少
韓式炒牛肉 $108
係吉野家牛肉既味道🤤🤤🤤
加左好多野菜一齊炒,感覺健康d
鐵板上得黎一d都唔油👌🏻👌🏻
海鮮泡菜煎餅 $168
海鮮係八爪魚粒、魷魚粒同蜆肉🐙🦑
煎餅夠薄唔油,個人比較鐘意食香口野,可以再煎脆身d
微辣,味道唔錯👌🏻
整體感覺唔錯喔👌🏻👌🏻🙂