2018-07-30
前幾日本人妻同左個好多年冇見嘅舊同事出左去觀塘行街食飯😎 舊同事話有間工廈餐廳幾出色 😎😎值得推介 就咁決定喇食呢間 !一入到去完全睇唔出係起工廈入面, 入到去好似起一間好有格調又富浪漫嘅西餐廳內面 !好適合拍拖嘅情侶黎呢度慶祝紀念日之類 😍本人妻於是叫左個二人行大蝦和牛套餐首先黎到嘅係法包同埋西湯! 法包冇咩特別 !不過就焗熱左😆食落口就軟軟的、 唔錯嘅、將佢放起羅宋湯黎食 可能個湯足料, 好入味 ,食落去又係另一個層次 ❤️呢度有個特色任食嘅沙津吧 !只係比一人比$18就可以任食 !不過本人妻口闊肚窄!都係留返個肚仔食主菜算 法式焗釀田螺 💕本人妻就覺得比較出色嘅菜式 😎法式田螺呢個菜式好多時食法國菜都係常見菜式,可以話係好普通 ,但就係因為咁普通,如果做得唔好!好令到客人有一個好差嘅第一印象😎 呢度用左簡單嘅香料混埋田螺肉 伴以香濃嘅薯蓉 😝真係平凡中見不平凡👍🏻扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉 ,主菜之一 扁意粉煮得彈牙爽口 ,配埋隻有成隻手掌咁大嘅虎蝦 ~~份量就剛剛好 ⋯唔會太少😝極上和牛漢堡配薯角 :漢堡好大個 !非常吸晴 ☺️兩個人一齊食都會好飽肚 和牛方面夠厚身 !食落口多汁 ~煎
極上和牛漢堡配薯角 :漢堡好大個 !非常吸晴 ☺️兩個人一齊食都會好飽肚 和牛方面夠厚身 !食落口多汁 ~煎嘅時間剛剛⋯唔會乾身,仲有金黃色脆脆嘅薯角 ,配埋特制嘅醬汁 ,非常美味~
魔膳甜品^_^紅桑子草莓提拉米蘇:用咗個玻璃罩罩住,旁邊用左d花花伴碟 感覺好靚靚 ,呢個甜品唔只係睇得 ,仲好好食添 ⋯⋯
藍柑檸檬梳打 荔枝玫瑰梳打 兩款都唔會太甜 夏天消暑解渴真係一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻