2022-05-14
之前睇完大島與龍威,一直都好鍾意呢間餐廳,因為覺得佢啲菜式好多選擇,而且食物又高質!但係今日嚟咗之後就發覺……我應該以後唔會再返嚟幫襯😵💫其實今日嘅食物大多數質素都唔錯,但係有少少細節位我真係接受唔到😵💫 例如我哋叫咗個一人前刺身,食到油甘魚嘅時候發現…..有魚鱗😅😅😅去廁所嘅時候發現,佢廚師前面嗰張枱有幾盆嘢食就咁放咗喺枱面,完全冇用蓋蓋住,食客嘅口水會直接噴射左喺嘢食嗰度,如果咁啱有條友係有COVID咁點算🧐🧐一間中價日本菜來講衛生意識好似有少少差☹️另外就係埋單嘅時候發現前菜原來都有收錢,每位$20。佢比嘅前菜係…..火腿粉絲 (冇影到相),同埋職員冇同我哋講過話原來前菜都要收錢。其實價錢唔係重點,如果大大方方話俾我哋知,我哋唔介意比。但係佢咁cheap又唔講、又收人哋錢、但係又淨係比火腿粉絲客人食,咁就好似有啲唔係太好囉🤢🤢😵💫😵💫🤧其實佢啲菜都收得唔平,有必要前菜都要咁偷偷摸摸收人哋$20嗎?總括嚟講,佢啲食物質素幾好,但係細節位我完全接受唔到,應該以後唔會再返嚟食。