2015-01-10
2001 瀏覽
今日約左寶貝喺呢頭見面~~佢話由我全權發板,咁真係太好了~即時去搵地方啦~~喺呢個商場真係唔知去邊間好~有D舖頭一睇唔會有興趣試~而得兩條友仔上高層的話試唔到多款式,唯有喺底層慢慢睇下~去到3樓,諗住去間食東南亞野的地方,去到門口望望,感到那服務員的不良好態度,就令我改變主意了~最後見到呢間餐牌的甜品,再控制唔到自己~決定入去一試~!喺門口望左陣都冇服務員黎招呼,唯有自己走入去搵位,一行入餐廳,先有個服務員帶住,佢求其點左個位比我,最後我冇理佢,自己揀左個心儀的位置坐一邊睇餐牌諗緊食乜野甜品,寶貝終於黎了~我提議食招牌生果拿破崙,寶貝話要先食主菜,甜品之後再決定~我為左可以有空間食甜品,所以點了西冷扒薯菜西冷扒(3成熟) - 西冷扒上抬感覺好弱,一D大火燒過的惹火感覺都冇,上枱只係有點微暖,幸好切開質感唔會太差,我點了三成熟,最後有點過火,但求佢唔會太熟透就已經足夠,入口咬落唔似落得太多梳打粉~留住有肉的咬口,切的時間都要用點力!保存到西冷扒的風味薯菜 - 配菜真係令人有點失望~薯條係粗薯條,睇落好開心~但係一D都唔熱,上枱時已有點涼意,其他配菜都係,相信係炒過後放得太耐先上枱,入口有
喺呢個商場真係唔知去邊間好~有D舖頭一睇唔會有興趣試~
而得兩條友仔上高層的話試唔到多款式,唯有喺底層慢慢睇下~
去到3樓,諗住去間食東南亞野的地方,去到門口望望,
感到那服務員的不良好態度,就令我改變主意了~
最後見到呢間餐牌的甜品,再控制唔到自己~決定入去一試~!
喺門口望左陣都冇服務員黎招呼,唯有自己走入去搵位,
一行入餐廳,先有個服務員帶住,佢求其點左個位比我,
最後我冇理佢,自己揀左個心儀的位置坐
寶貝話要先食主菜,甜品之後再決定~
我為左可以有空間食甜品,所以點了西冷扒薯菜
薯菜 - 配菜真係令人有點失望~薯條係粗薯條,睇落好開心~但係一D都唔熱,上枱時已有點涼意,其他配菜都係,相信係炒過後放得太耐先上枱,入口有點蒜香但凍冰冰~
可能呢間餐廳的主打係食麵包甜品,所以喺西餐熱食方面的質素唔會太高~
下次真係唔敢試!!
期待好耐諗住點的甜品~寶貝話已經食唔落,所以決定擇日重賽..
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...要行好遠啊~~唉~~真陰公~