2021-06-18
一直都好想試吓串燒機 可以偷下懶 由得佢自己燒😂今日終於嚟到串grill試吓佢 佢個位置喺廣華街 鋪面好易認 好容易就搵到我哋揀咗Happy hour時段嚟食 係最抵食 大家想食就記住要訂位 平日去都係滿座入到去舖頭細細間 但係都算乾淨企理 店員會好細心同你介紹返點餐嘅方法 唔同嘅醬汁 點樣用個燒烤爐 仲親身示範埋 服務質素唔錯😆飲品方面有兩個飲品櫃 有唔同汽水 茶同豆漿 選擇都唔少 我就揀咗黑豆漿嚟飲拎完嘢飲就返去睇吓有咩食 種類都幾多 牛豬雞羊都有齊晒 估唔到甜品都有兩款 除咗落單紙 佢仲有一張寫晒所有串燒嘅燒烤時間建議 咁大家就唔驚燒燶嘢啦食物好快就嚟到 唔使點樣等 亦都冇漏單 好整齊咁放晒喺個架度 一眼就睇晒有咩食燒烤爐嘅用法好簡單 而且都好安全 夠熱力 完全係懶人之選 因為佢不停轉動 所以食物都燒得好平均不過如果啲食物大件就記住要隔開佢哋 唔係嘅話就變咗淨係燒一面仲有幾種嘅醬汁 唔同嘅鹽 辣粉俾你點 中間嗰支就係俾你燒到差唔多熟嘅時候搽 提升返成個味道介紹翻幾個心水先 牛肉方面佢嘅M6和牛牛柳同牛舌好好食 肉質鮮嫩得嚟有口感 而且牛味好香 雞肉方面 我覺得雞皮 雞軟骨唔錯菜同
菜同埋丸類方面 我自己就好鍾意食菠蘿 好甜 仲有就係日本甜薯同埋魚肉年糕都好正
我同朋友一致認為超好食嘅就係雞肉卷 佢係外脆內嫩 雞皮包住啲雞肉 口感豐富 味道好好
甜品亦都令人喜出望外 棉花糖係必點唔使多講 佢竟然有雞蛋仔 夠晒特別 最後會上一個Häagen-Dazs雪糕 熱嘅雞蛋仔加上凍嘅雪糕 好正
最後埋單每人$228 成個體驗好唔錯 同朋友嘆住冷氣由得佢慢慢燒真係一流