2024-09-11
📍 巴巴串 BaBa Cue🌍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室Room C, 5/F, Camel Paint Building Block 1, 62 Hoi Yuen Road, Kwun Tong📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝今次試左美國安格斯牛放題 $268/120分鐘,更高級嘅套餐C有美國RSF和及西巴牙伊比利三黑毛豬放題,留返下次再試。爐架超級正,齒輪滾動令食物360度自轉,均勻受熱,不溫不火爐溫,不易燒焦,更易鎖住肉汁,岩哂我呢啲剩係識得食嘅人~,仲架仲設網燒添!首盤安格斯牛板腱、安格斯牛仔骨、安格斯牛粒、安格斯封門柳、皇室無激素豬腩肉、雞泡魚乾、鮮甜扇貝.. 燒前灑均海鹽前菜海蝦、翡翠螺、藍青口...自助吧串燒款色多多,有牛肋肉、牛柳粒、牛脷、雞柳、雞中翼、豬腩肉、豬頸肉、帆立貝、大蝦、多春魚、墨魚咀、丸類、腸類及各種蔬菜。懶人唔想郁都得架,以order即叫即燒,燒鹵水豬大腸、蒜蓉焗蠔、鹽燒海蝦、燒香草美國牛仔骨、大漠羊肉串,惹味燒韭菜,全部熱辣辣,食多幾隻焗蠔就好回本;豬大腸係我最愛,燒過嘅特別脆皮又入味;羊
🌍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室
📝整體評分:8/10
今次試左美國安格斯牛 放題 $268/120分鐘,更高級嘅套餐C有美國RSF和及西巴牙伊比利三黑毛豬放題,留返下次再試。
前菜海蝦、翡翠螺、藍青口...
懶人唔想郁都得架,以order即叫即燒,燒鹵水豬大腸、蒜蓉焗蠔、鹽燒海蝦、燒香草美國牛仔骨、大漠羊肉串,惹味燒韭菜,全部熱辣辣,食多幾隻焗蠔就好回本;豬大腸係我最愛,燒過嘅特別脆皮又入味;羊肉串有羊味卻不會太羶~
又或者即叫即製,有巴巴炒烏冬、腐乳糖生菜、蠔油菜心、椒鹽燒賣、美國扭扭薯條、墨魚腐皮卷、香辣單骨雞翼、泰式魚餅、特色餃子 🤤 美國扭扭薯條超級正,好食過M記多多聲,夠味夠脆夠香口~
仲有熟食、 甜品、雪糕、生果,老火湯...應有盡有,一個價錢食到咁多野,超值~