2024-10-27
🐯懶新鮮試食 潮式打冷小菜🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋懶惰二人組其實真係幾鍾意飲茶、食小菜同打冷😂 今日去開深水埗就睇下有咩新餐廳。有間新既餐廳,有潮洲小菜,咁就入去食返幾味啦!🍽️ 如果你都鍾意飲飲食食,個人平時又鍾意耍懶,follow我地啦!🍻🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟《椒絲腐乳炒通菜》 $68都幾重腐乳味,不過唔太夠鑊氣喇!食啫啫煲應該會香口惹味啲?!《蜆仔肉(潮州“紅”肉)》 $68呢個係冷盤黎既,唔算太大碟。成碟都係細細蜆仔肉,同少少辣椒碎炒埋一齊。食入口都真係成啖蜆肉。就咁食就未到一般,點啲潮州辣椒醬好味好多。《滷水大拼盤+鵝片》 $178潮州打冷必備!比起平時食既潮式拼盤,唔算太重滷水味。但有醋、豉油同埋辣椒醬加埋一齊都唔錯。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 ❤️食物味道味道偏淡,重口味既就未必咁啱喇!💚環境方面,店舖裝修都好新淨。不過啲凳就唔係咁好坐。💛服務方面,員工服務算係唔錯,比較殷勤有禮。衛生方面就去翻我哋social media睇啦Rating: 懶惰鼠😻😻+0.5懶惰虎 🤩🤩+0.5📍幸福深水埗汝州街289-291號地舖港鐵深水埗站C2出口,步行
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
《椒絲腐乳炒通菜》 $68
都幾重腐乳味,不過唔太夠鑊氣喇!
食啫啫煲應該會香口惹味啲?!
《蜆仔肉(潮州“紅”肉)》 $68
呢個係冷盤黎既,唔算太大碟。
成碟都係細細蜆仔肉,同少少辣椒碎炒埋一齊。
食入口都真係成啖蜆肉。
就咁食就未到一般,點啲潮州辣椒醬好味好多。
《滷水大拼盤+鵝片》 $178
潮州打冷必備!
比起平時食既潮式拼盤,唔算太重滷水味。
但有醋、豉油同埋辣椒醬加埋一齊都唔錯。
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
❤️食物味道味道偏淡,重口味既就未必咁啱喇!
💚環境方面,店舖裝修都好新淨。不過啲凳就唔係咁好坐。
Rating:
懶惰鼠😻😻+0.5