餐廳: 喜喜冰室
資訊:

2022-09-16 517 瀏覽
中秋完左,沉晚食到好飽,但係OpenRice 見到呢間喜喜冰室呢間懷舊冰室覺得好吸引,今日都係要黎試下!佢係係銅鑼灣fashion walk d後街 入面,地點有少少隱世feel, 唔係對住馬路,要入細巷先搵到,👀👀但去到就有種心曠神怡既感覺門口相當闊落,擺左張乒乓波枱🏓🏓同埋啲公園設施比細路仔玩🎡🎡入到去環境好懷舊,有70/80年代嘅感覺,餐廳中間係呢間類似紅van 嘅卡位🚌,側邊係以課室為主題🏢 隱約睇到有啲名人喺黑板上面簽左名🤣🤣我哋坐咗喺小巴嘅卡位,我哋叫咗一個茶餐 $56 同埋一個set lunch $88😳😳 留意返落單嘅時候可以撳一撳小巴上面嘅鐘仔🛎🛎嚟到個日式吉列豬扒飯🐷🐷非常之鬆脆!茶餐方面火腿炒蛋同多士相當之出色 🍳🍳火腿蛋配合埋蔥香炒落去😋😋夠滑又夠鑊氣🥰🥰🥰叉燒意粉就正常發揮🍝🍝 凍奶茶同茶走就茶味比較濃,茶走冇乜煉奶整體來講坐喺度食飯都相當舒適😋😋同埋食物質素都幾唔錯!

火腿炒蛋多士

凍奶茶同茶走就茶味比較濃,茶走冇乜煉奶

整體來講坐喺度食飯都相當舒適😋😋同埋食物質素都幾唔錯!
午餐
火腿炒蛋多士