2023-10-08
🫶🏻十字牌牛奶簡直係童年回憶🥛 其實依家都依然會去買佢哋既支裝牛奶 哈哈 我覺得比較濃郁同埋creamy😼餐廳既室內裝修都保留香港傳統冰室既設計!相信大家對十字冰室應該唔陌生 佢哋分別係銅鑼灣、旺角同埋西環都有分店🏬早前我試過係西環個間叫外賣 試左佢哋既招牌蔥油豬排煎蛋飯🍳 已經覺得好好食!完全做到一個香港人對冰室既水準之餘 仲有多 有別於其他茶記👍🏻 今次決定試下其他野 黎到實體店先發覺原來多左好多fusion菜式😍雞絲白咖喱湯烏冬😋($78) 碗麵唔係好多湯 似係汁多d 偏向似拌面🍜用石鍋真係令到個麵保持熱辣辣🔥烏冬係用左稻庭烏冬 超級彈牙 而且份量都幾多👍🏻雞絲我以為係越南湯河個種 🤍知係茶餐廳烤雞排切成一片片 完全唔柴 雞肉好嫩滑同埋juicy🤓(+$8) 熱可立克🤍太失策了!我個日覺得好凍 無叫到佢哋既十字牛奶系列飲品😿 好似好正咁!味道:🧊🧊🧊.5/5 📍 十字冰室 (The Argyle) (旺角)地址:旺角亞皆老街102號The Argyle地下G01號舖
十字牌牛奶簡直係童年回憶🥛
餐廳既室內裝修都保留香港傳統冰室既設計!
雞絲白咖喱湯烏冬😋($78)
碗麵唔係好多湯 似係汁多d 偏向似拌面🍜
用石鍋真係令到個麵保持熱辣辣🔥
烏冬係用左稻庭烏冬 超級彈牙 而且份量都幾多👍🏻
(+$8) 熱可立克🤍
味道:🧊🧊🧊.5/5
📍 十字冰室 (The Argyle) (旺角)