行過旺角無意中發現這店(其實都好難唔發現,因為裝修太耀眼)一望就知道係主打日式情懷嘅地道拉麵店。夜晚7點都幾爆場,好彩我單人易拎位。入座後簡簡單單叫咗碗「金」(原味豚骨湯麵),加3隻明太子雞翼伴酸青瓜。拉麵到!湯底我揀咗普通,但已經好濃郁,我覺得夠哂!豬骨味好濃。叉燒又唔乾。一定要讚係個麵煮得啱啱好,夠煙韌,一啲都唔淋。可惜雞翼無影相。黎到果陣好熱,食果陣要小心。明太子俾得好足,釀到隻雞翼漲卜卜。隻明太子有少少辛口,同埋我覺得偏咸,所以配返個醃酸瓜就啱啱好啦。本身都想盡量影下店面,因為裝修睇落真係有落足心機,可惜因為晚市太多人,座位之間好逼,所以都唔好意思舉起相機影相。

拉麵到!

2018-03-03
5 分鐘 (堂食)