2023-03-16 40 瀏覽
今日要出到西環做野,人生路不熟想搵野食都唔係咁易,周圍全部都係要貴價餐廳,路過見到有間食雞既鋪頭好似好吸引,就入左去試入面全部都係用左好傳統既茶餐廳枱櫈,好有懷舊既feel雖然裝修得傳統,但野食好有特色,巴剎雞都係第一次聽,而家仲有皮蛋餃都係未食過,勁中意食皮蛋既我一場黎再無理由唔試下巴剎雞,呢到半隻份量都唔少,見到師傅仲好有心機咁切件雞肉,整左個雞冠形狀出黎雞肉食落好嫩滑,醬汁亦好特別,食落好清新好啲似青醬,唔錯炸肉撈麵,外皮卜卜脆咬落有聲,肉質半肥瘦食落好香口,麵底本身亦好夠味,咬落爽口彈牙,好好食!嫌太乾身仲可以加少少湯落去必食皮蛋餃入面係豬肉同皮蛋,超級好食!食落好甘香,連個湯底都好好飲,差啲成碗飲晒野飲方面都唔差,有自家製羅漢果龍眼冬瓜茶,對比起傳統冬瓜茶唔會太甜,羅漢果甜取代左普通糖,又健康又多左層次丹南咖啡亦好好飲,唔會好苦,比較多奶,唔錯!

入面全部都係用左好傳統既茶餐廳枱櫈,好有懷舊既feel

雞肉食落好嫩滑,醬汁亦好特別,食落好清新好啲似青醬,唔錯

必食皮蛋餃

丹南咖啡亦好好飲,唔會好苦,比較多奶,唔錯!